MEDIATRAINING

Ik heb een rijke media-ervaring als politiewoordvoerder. Vrijwel geen andere organisatie komt zo veel in het nieuws als de politie. Ik heb ruim 10 jaar als politiewoordvoerder gewerkt. Alle vormen van woordvoering heb ik meegemaakt, in de studio, tijdens een storm, na een moord of bij een grote brand ‘live’ ter plaatse. Daarnaast was ik enkele jaren leidinggevende van een communicatieteam bij een middelgrote gemeente. Door de combinatie van theorie, oefening en feedback tijdens de mediatraining zult u de media op een rustige, goede manier te woord kunnen staan.

Wat leert u?

  • voorbereiding op de inhoud (centrale boodschap, doelgroep, goede quotes bedenken)
  • voorbereiding op het soort medium (radio, tv, schrijvende pers)
  • voorbereiding op een interview (‘afdwingen’ van voorgesprek’, tijd winnen, checklist)
  • de controle te houden over het gesprek- hoe uw lichaamstaal uw boodschap kan versterken
  • omgaan met lastige vragen of onderwerpen- omgaan met stress voor en tijdens het interview
  • hoe u een visueel en verbaal sterke indruk kunt maken
  • klik hier voor een impressie van een mediatraining

Tijdens de mediatrainingen werk ik samen met Bauke Ferwerda van video BAF Beeld Audio Faciliteiten uit Beetgum. We werken al jaren samen en kennen elkaar van haver tot gort. De deelnemers worden op een ongedwongen wijze klaar gestoomd voor het oefenen van het radio- of televisie-interview. Tijdens de training gaan we in op tips en trucs en wordt een ontspannen sfeer gecreëerd. Oefening baart kunst. Dat is de kern van de mediatraining. Alles in overleg met de opdrachtgever. Het spannendst is het geven van een interview voor een echte camera. We bespreken de opnames eerst met de geïnterviewde, dan met de groep, vervolgens met de cameraman en als laatste de mediatrainer. Dit onderdeel van de mediatraining wordt door de cursisten zeer op prijs gesteld. Dit gebeurt altijd met respect en met de nodige humor. Meestal zie je al behoorlijke verschillen tussen het eerste en het tweede interview.

De mediatraining stelt u in staat de juiste interviewtechnieken te hanteren, uw boodschap op een heldere manier te formuleren en een win-win situatie te creëren met de media.

Ideaal is een groep van 3 – 6 deelnemers. De trainingen kunnen zowel één als twee dagdelen duren. De eigen locatie is handig, zelf maken we regelmatig gebruik van het Karmel Klooster in Drachten, Omrop Fryslân in Leeuwarden of de NHL Stenden te Leeuwarden.

Opdrachtgevers: diverse non-profitinstellingen, politieke partijen en gemeenten. Managers, bestuurders, woordvoerders en politici, wethouders en burgemeesters.

Type uw zoekwoord en druk op enter