In Nieuws

In 1973 luisterde ik altijd tussen de middag, met mijn moeder, naar Radio Veronica. We stemden af op Wil Luikenga met zijn onvergetelijke programma en dito naam: Will wil wel. 1973 was een roerig jaar met onder andere de oliecrisis maar ook het jaar met de grootste hits van Demis Roussos.

Als jongetje van 12 was ik met vakantie niet veel verder gekomen dan Appelscha  – niks ten nadele van Appelscha overigens – en die grote man met volle baard, dikke buik en mooie jurk sprak erg tot de verbeelding. En dan die prachtnaam van zijn eerdere band, Aphrodite`s child! Het doet mij wel wat dat deze man deze week is overleden, al heb ik jaren niet meer aan hem gedacht. Demis Roussos heeft 60 miljoen platen verkocht, hij zal ongetwijfeld rijk en misschien gelukkig hebben geleefd. Wat blijft zijn de herinneringen aan mijn mem, die Demis wel aardig vond zingen.

Van zijn hits in 1973 – Forever and ever, My friend the wind, Goodbye my love goodbye en Schönes Mädchen aus Arcadia – vind ik My friend the wind nu nog het best te pruimen.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Wallander - Krister Henriksson