In Nieuws

Toen ik 25 jaar werd vond ik dat verschrikkelijk: een kwart eeuw! Gek genoeg liet het passeren van de halve eeuw me onverschillig. Nu ik 54 ben denk ik met enige regelmaat: ik teken voor 75. Wat bij deze cijfers belangrijk is: een goede gezondheid. Dat was mazzel, die had ik en ik dacht dat ik er nooit iets voor hoefde te doen.

Medio 2014 kreeg ik her en der wat gezondheidsklachten en ik trok de stoute schoenen aan, op naar de huisarts. De dokter waar ik nog een aantal jaren mee in de spits had gevoetbald van VV Drachten. Hij is nu al jaren fervent golfer, ik schop nog steeds tegen een bal op de woensdagavond, de avond der veteranen. En daar ben ik niet eens de oudste, dat is Henk Vaartjes die nog lekker meedoet op zijn 74-ste. Volgende week wordt hij 75 en hij weet nog van geen ophouden.

Dokter Wim had het snel voor elkaar. Ik moest enkele keren naar het Medisch Centrum Leeuwarden. Vaak om bloed te geven, ook voor een paar niet altijd even plezierige onderzoeken. Hoewel, erop terugkijkend viel het eigenlijk best mee. Na enkele maanden (dat had van mij wel wat sneller gemogen) was de conclusie tweeledig: een ietwat te hoog cholesterol & meer bewegen. En ik ben aan het werk geslagen. Aan de koelkast hangt de Vetwijzer, ik weet precies wat er in het linkerrijtje staat (veel verzadigd vet) en in het rechter (weinig verzadigd vet). Gelukkig vind ik het voedsel uit dat laatste rijtje ook lekker, maar een ontbijt met een broodje met hagelslag behoort definitief tot het verleden. Nieuw voor mij is is de sandwichspread. Best lekker. En zo eet ik al een aantal maanden gezonder dan ooit, zonder problemen.

En dan conclusie 2, meer bewegen. Dat bevalt eigenlijk ook heel goed. Natuurlijk zit ik veel in de auto en heb ik zittend werk. Nieuw is dat ik sinds twee maanden alleen nog maar de trap gebruik (en dat is best zwaar als je op de zesde verdieping werkt). Het automatisme van de lift is weg. Verder wandel ik meer dan ooit, vandaar ook de natuurfoto’s die regelmatig langskomen op Facebook, Twitter of Instagram.

Het klinkt allemaal ideaal. Ja, het gaat goed. Of ik nu een heilig boontje ben, nee, dat niet. Daarover een volgende keer meer …

Het derde kwartaal
Aan de wandel tussen De Wilgen & De Veenhoop
Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

politiecijfersdemis roussos met my friend de wind uit 1973