In Nieuws

Jarenlang, misschien wel vanaf 1980, was de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland mijn leidraad voor de detectives die ik las. Ik had een gezamenlijk abonnement met mijn opa op de VN. Hij had geen interesse in detectives, ik wel. Hoe dat komt is mij overigens een raadsel. Misschien komt het voort uit mijn van oorsprong gereformeerde opvoeding op het Friese platteland. Ik herinnerde mij dat er altijd positief werd geoordeeld over Denise Mina, een Schotse auteur.

Toen ik onlangs in de bibliotheek in Drachten In de stille nacht van Mina tegenkwam aarzelde ik dan ook geen moment: lenen dat boek. Nu ik het uit heb moet mij van het hart dat het me nogal tegenviel. De wat chagrijnig hoofdfiguur, de ervaren politievrouw Alex Morrow, vind ik nauwelijks te pruimen. En er wordt erg onnozel onderzoek gedaan naar een relatief gemakkelijk op te lossen ontvoering.

Ondanks de vier * in de VN-gids – ‘Goed gedaan, wat een ontknoping’- een teleurstellende leeservaring. Toch heb ik geen spijt, een boek lezen is toch nog altijd beter dan voortdurend op Twitter, Instagram of Facebook turen.

Wel heb ik besloten even het genre te verruimen, de eerste pagina’s van Butcher’s Crossing van John Williams (uit 1960, mijn geboortejaar) beloven veel goeds.

U hoort van mij!

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Wallander - Krister Henrikssonafscheid-van-weststellingwerf-6