Boeken
Hercules van de Wâlden

€ 16,50

Hercules van De Wâlden

Hercules van de Wâlden. Het verhaal van brigadier Tjeerd de Walle. Grou, 2016

In het boek wordt een uniek kijkje achter de schermen van de politie gegeven. Het gaat over politiegeweld, de consequenties die dat kan hebben, de eerste bekeuring, Lonsdale in Dokkum, over beledigingen op Schiermonnikoog, De Walle zijn werk in Elburg, Lichtenvoorde, Abcoude en Feanwâlden, de arrestatie van een zware crimineel in Feanwâlden, politiehumor en de kunst van goed rechercheren. En ook over muziek, De Walle speelde zowel in het Nederlands Politie Orkest en de Blauhúster Dakkapel. Hoofdstuk 7 is gewijd aan Geertje de Walle, vrouw van Tjeerd, met haar geheel eigen kijk op politie, depressie en huwelijk.

In een apart kader wordt, op verzoek van De Walle en onder een gefingeerde naam, zijn voormalige familie- en systeemtherapeut geïnterviewd over De Walle zijn behandeling tijdens zijn verblijf in De Oosthoek in Limmen in 1997. Een zeer openhartig verhaal!

De titel verwijst naar het nummer Hercules van zangeres Elske DeWall, dochter van Tjeerd en Geertje de Walle. Het boek kreeg aandacht in het Friesch Dagblad, Kollumer Courant en Leeuwarder Courant.

Hercules van de Wâlden telt 136 pagina’s. De oplage is 1.000 exemplaren. Het boek kost € 16,50 en is het verkrijgbaar bij de meeste Friese boekhandels en te bestellen via internet:

Friesch Dagblad, 26 november 2016

“Hoewel oud-agent Tjeerd de Walle in het boek over zijn leven niet te veel de nadruk wil leggen op de sterke politieverhalen, staan er toch verschillende opzienbarende anekdotes in.”

Kollumer Courant, 22 november 2016

“Het boek wil meer zijn dan een aaneenrijging van sterke verhalen beleefd door een man in uniform. Het wil ook de blauw getinte ziel laten zien, een hoofdpersoon die door diepe dalen ging en af en toe een helpende hand nodig had om het leven te trotseren. (…) Ondanks deze ietwat sombere blauwe spiegel van het leven van een politieman blijft het een luchtig boek waarin de humor niet ontbreekt.”

Leeuwarder Courant, 25 november 2016

“Tjeerd de Walle (64) kan nogal explosief zijn en een mening houdt hij nooit voor zich. En o ja: hij was jarenlang depressief. Best ingewikkeld voor een politieman. (…) Tijdens zijn carrière was De Walles motto: als je nog nooit een klacht aan je broek hebt gehad, dan heb je nooit een flikker uitgevoerd. Dat verwijt kan hem in elk geval niet gemaakt worden, zo wordt wel duidelijk uit het boek.”

gerelateerde projecten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Kneppelfreed. Gevecht om de taal met wapenstok en waterkanon.